Over Hans

 

SCHRIJVER – SCHRIJFCOACH – (CORPORATE) STORYTELLER

Sinds mijn veertiende heb ik ervan gedroomd schrijver te zijn: achter een groot bureau, voor grote ramen, uitkijkend op bomen.
In 2003, na het voltooien van mijn tweede boek, keek ik vanachter mijn grote bureau in mijn lichte werkkamer uit de grote ramen van de dakkapel naar de grote bomen achter het huis. Droom gerealiseerd! Sinds die tijd heb ik nog elf boeken geschreven.

In april 1993 besloot ik van de ene op de andere dag mijn carrière in de ICT vaarwel te zeggen, met de luxe arbeidsvoorwaarden en de grote auto. De eerste twee telefoontjes als zelfstandig tekstschrijver leverden ook meteen even zo vele opdrachten op. De start van Hans van den Brink Tekst en Training: ‘De leukste tekstschrijver van Nederland’.

In de jaren erna heb ik allerlei soorten teksten geschreven: brochures, (verkoop)brieven, mailings, folders, bedrijfsbladen en -kranten, websiteteksten. Ik schrijf helder, bondig en waar dat kan met humor. Dat levert aantrekkelijke, gemakkelijk leesbare teksten op, waarmee ik verschillende opdrachtgevers heb geholpen contact te maken met hun – potentiële – relaties en medewerkers.

Vanaf 2001 heb ik mij toegelegd op het schrijven van boeken. Op dit moment heb ik er dertien geschreven en geredigeerd, naast een paar E-books en honderden verhalen.